Skip to main content

Sådan bruger du en sækkevogn

Rygskader er et almindeligt problem forårsaget af løft eller flytning af læs. Brug af transportvogne kan gøre opgaver lettere og hurtigere, men det bliver upraktisk, hvis læsset bare skal transporteres et kort stykke. Det er her, sækkevogne, vogne og rullebrætter kommer ind i billedet. Med disse værktøjer kan arbejdere transportere lette eller tunge læs hurtigere uden at bekymre sig om rygskader eller brændstofforbrug. Lad os nu se på, hvordan man bruger en Ergolift sækkevogn.

SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Som når man transporterer læs ved håndkraft eller i køretøjer, kan det være farligt at håndtere læs med sækkevogne, vogne og rullebrætter, hvis man ikke bruger dem rigtigt. Undgå ulykker ved at følge disse sikkerhedstips:

 • Brug kun den tohjulede sækkevogn, når du håndterer lette læ Brug altid den firhjulede sækkevogn til tunge læs.
 • Sørg altid for at vægten er ligeligt fordelt over alle hjulene på sækkevognen, vognen eller rullebrættet, især når du bruger de firhjulede sækkevogne med sider.
 • Før brugen, skal du inspicere stativet i midten, tværstivere og lodrette stivere for revner og andre defekter/skader.
 • Tjek alle svejsninger, før du flytter læ
 • Træk aldrig en vogn, et rullebræt eller en sæ Skub den altid, når du flytter et læs.
 • Forsøg aldrig at tippe firhjulede sæ
 • Del så vidt muligt store læs op i mindre læ
 • Fastgør læs med solide nylonremme. Inspicer disse remme før brugen for at sikre, at de ikke er flossede, slidte eller beskadigede.
 • Brug altid en skralderem strammet med automatisk rewind for at undgå, at læs flytter sig eller skrider.
 • Når du går op og ned af trapper, skal du altid bruge trappe-crawler.
 • Når du hæver og sænker et læs, brug aldrig ryggen. I stedet skal du benytte dig af værktøjets mekaniske eller hydrauliske lø

PERSONLIGT BESKYTTELSESUDSTYR

Selv med et rullebræt, en vogn eller en sækkevogn er du ikke beskyttet fra andre farer, et læs kan udgøre, såvel som visse forhold i arbejdsområdet, der kan forårsage ulykker. Her er noget foreslået beskyttelsesudstyr til forskellige situationer:

 1. Læderhandsker: Dem kan du få brug for, når du håndterer store tunge genstande/materialer med ru eller skarpe kanter.
 2. Rygbælte: Dette hjælper med at støtte lænden, mens du skubber rullebrætter, vogne eller sækkevogne med læ Sørg for at have den på den nederste del af ryggen.
 3. Beskyttende fodtøj: Du kan få brug for dette beskyttelsesudstyr, hvis du er udsat for fodskader på dit arbejdsområde, såsom faldende/rullende genstande eller spidse materialer, der kan gennemtrænge så
 4. Særlige støvler, sko eller fodværn: Du kan få brug for specialdesignet fodtøj, når der er fare for at falde eller skride på Eksempler på dette fodtøj er skridsikre såler og støvler med stål i tåen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *