Skip to main content

Skridt til at undgå ulykker på legepladsen

Ifølge det Nationale Program for Sikkerhed på Legepladsen er der fire vigtige elementer for sikkerhed. Faktisk bruger de akronymet SAFE. Se bare her:

S er for Supervision: Der er overraskende mange forældre, der har den fejlagtige opfattelse, at deres børn er sikre på legepladsen, og som derfor ikke hold nok øje med, hvad deres børn laver, hvilke legestativer de bruger, og hvem de leger med. Begå ikke selv samme fejl. Vær årvågen og hold til enhver tid øje med, hvor dit barn er på legepladsen.

A er for Age Appropriate Equipment: Nøglen til at undgå, at dit barn kommer til skade, er at sikre, at han eller hun bruger alderssvarende udstyr. Det er simpelthen sådan, at børn mellem to og fem ikke har den samme styrke i overkroppen og så faste håndgreb som ældre børn. Hvis du ser dit barn lege på legestativer, der ikke passer til deres alder, skal du roligt føre dem væk fra dem. Eller endnu bedre, leg med dem på udstyr, der er alderssvarende, så I får hygget jer lidt sammen. På den måde, er I allesammen glade, når i forlader legepladsen!

F er for Fall Surfacing: Mens de fleste af os holder øje med og er opmærksomme på, hvem vores børn leger med, er det nok de færreste af os, der forstår, hvor vigtigt underlaget er omkring legestativerne og på selve legepladsen. Advarselstegn omfatter, men er ikke begrænset til, asfalt, cement og andre lignende hårde materialer. Hvis du lægger mærke til nogle af disse materialer, er det bedst hvis du flytter dit barn et sikrere sted hen.

E er for Equipment Maintenance: Som det sidste, er det vigtigt at se på, hvor godt udstyret bliver vedligeholdt på din lokale legeplads. Bliver det passet ordentligt? Er der noget, der knirker? Er der synlig rust nogen steder? Husk, at hyppig vedligeholdelse af legestativerne i høj grad reducerer risikoen for, at dit barn vil komme til skade på et af legestativerne. Ligesom med faldeunderlaget, er det måske ikke noget, vi tænker så meget på, men det fortjener alligevel din opmærksomhed.

Tips som Uno.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *