Skip to main content

12 Sikkerhedsforanstaltninger til sikker lastning

1. Lastningsarealer skal altid have god belysning. De bør også have afstand til både køretøjer og fodgængere.

2. Lastningsarealer skal være faste, flade og fri for huller og andre forhindringer, som kan forårsage fald.

3. Kontroller køretøjet og sørg for, at horn, reflektorer, lys og andre sikkerhedsfunktioner er i god stand.

4. Sørg for at sikre farlige dele af køretøjet, såsom kædedrev, kraftudtag og udsatte udstødningsrør.

5. Sørg for, at køretøjet er bremset og stabiliseret, inden transporten påbegyndes.

6. Rengør først eventuelle uønskede eller løse materialer (kasser, kabler, ledninger, kæder og skraldespande) i køretøjet, inden du laster værktøj eller udstyr.

7. En tommelfingerregel er, at når der sikres last i køretøjet skal der anvendes en sammenkobling for  hver ti fod last. Sørg dog for at bruge mindst to sammenkoblinger til enhver fragt uanset længden.

8. Brug et rødt flag til at markere last, der strækker sig mere end tre meter ud over køretøjets længde. Når du transporterer gods om natten, skal du bruge et rødt lys i stedet.

9. Brug mindst 4 bindemidler til last som rør og træ, der er 27 meter lange. Sørg for, at afstanden mellem bindemidler er ens.

10. Læg aldrig usikrede varer på bagsædet eller i bagruden af køretøjet. Dette kan medføre, at lastningen rammer passagerer eller føreren, når bilen kommer til et pludseligt stop.

11. Hav et sikkert rum eller boks til at sikre små genstande i køretøjet. Hvis dette ikke er muligt, skal du bruge en presenning til at dække de små genstande, og sørg for, at de er bundet sikkert sammen med reb eller stropper.

12. Når du er ude at køre, bør du stoppe ofte for at kontrollere din last. Dette er endnu mere nødvendigt, når du kører langt.

Tips som Ergolift.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *